מורה נבוכים א
כך מציין אייכל ב"דבר אל הקורא".
מימון בהקדמתו פונה אל ה"קורא המשכיל". לדבריו בסוף ההקדמה, הוא מביא את "קורות הפילסופיאה מזמן התחלתה עד זמנינו זה למען דעת כל קורא משכיל כי לא מלבי היתה זאת, אם אמרתי היות החכמות בזמן ארסטו חסרות..."
אייכל ב"דבר אל הקורא" מציין כי "זה שנים רבים מלאתי את לבבי לעסוק בספרי חכמה ולאסוף אחת אחת את אשר מצאתי בם לתועלת משכילי בני עמינו ולתחם לפניהם בלשוננו הקודש כאשר לאל ידי, יען מצאתי בדור הזה רבים מחכמי התורה אשר יבקשו גם לקחת יד בחכמה, ולא עלתה בידם, מחוסר הספרים אשר יבקשו בם די רוות נפשם."
התייחסות אל הספר גבעת המורה מופיעה בספר הברית, חלק א', של פנחס אליהו הורביץ, ברין תקנ"ז, במאמר י', פרק טו', דף סב'. הורוויץ יוצא כנגד טענתו של מימון שהפילוסופיה הגיעה בתקופתם לדרגת שלמות. הוא טוען כי בכל דור ודור קמים פילוסופים כנגד התפיסות הפילוסופיות המקובלות ומציגים תפיסות חדשות, ונותן לדוגמא את הפילוסוף בן-זמנם עמנואל קאנט שיצא נגד קודמם.
עותק בבר אילן
נטלי:
פיינר תשס"ב.
ספרייה לאומית: S 22 V 13255.
בר אילן: A176 מורה תקנ"א - מדף
העותק הנמצא בספריה "מכורך עם החלקים האחרונים המפורשים ע"י ר’ יצחק סטנוב". ("3 כר' ב-1").
מהדורה מאוחרת יותר של ספר זה (זולצבאך תק"ס) משויכת לשמו של סטנוב, המו"ל ומצרף פירוש משלו.
בעותק בספריה הלאומית, קודם לעמוד השער בעברית עמוד שער בלטינית, וזו לשונו:
MORE NEBUCCHIM. SIVE LIBER DOCTOR PERPLEXORUM AUCTORE R. MOSE MAJEMONIDE ARABICO IDIOMATE CONSCRIPTUS, A R. SAMUELE ABBEN THIBBONE IN LINGUAM HEBRAEAM TRANSLATUS, NOVIS COMMENTARIS UNO R. MOSIS NARBONNENSIS, EX ANTIQUISSIMIS MANUSCRIPTIS DEPROMTO; ALTERO ANONYMI CUJUSDAM, SUB NOMINE GIBEATH HAMORE ADAUCTUS, NUNC IN LUCEM EDITUS CURA ET IMPENSIS ISAACI EUCHELI. BEROLINI, OFFICINA SCHOLAE LIBERAE JUDAICAE MDCCXCI