מורה נבוכים ג
שנת מהם תקנו
אין תוכן ענינים, אך בסוף החלק השלישי ישנו מעין סיכום: "כללי פרקי המורה", המכסה את שלושת הכרכים.
בסוף הספר: "פירוש מהמלות זרות". מילון הכולל הגדרת מילים מתוך הספר ואף לעיתים תרגום המילים לגרמנית (באותיות עבריות).
בסוף הספר ישנה רשימה של "נדיבי העם שלומי אמוני חברת מרפא לנפש, המתנדבים בעם להיות לעזר ולהועיל ברפואת חיי הנפש המשכלת בעין חברת בקור חולים ... למנות רופא מומחא אשר רפוא ירפא עניי הדעת מוכי נגעי הנפש מעוני תחלואי השכל, הם עומדים על הפקודים לתת לכסף מוצא להדפיס ספרים יקרים חדשים עם ישנים והיה פריים למרפא ועליהם לתרופה להתיר פה של מעולה לדבר בדברים העומדים ברומו של עולם, הם על נדיבות יקומו לקבל כל איש מהם מהספרים הנדפסים בערך סך ידוע לשנה כקצוב איש על שמו. תהי משכורתם שלימה והיה מעשה הצדקה שלום".
בעמוד השער רשום:
"הקונים הנגשים לקנות יזכו במקחם כל חלק בסך א' ר"ט ו"ג"
ראו דברי סטנוב בהקדמתו בחלק השני.
בשני העמודים האחרונים מופיע קטע בגרמנית באותיות עבריות, המפאר את מלאכתו של סטנוב כסופר ומו"ל ובסופו הבטחה מאת התומכים בו מבחינה כלכלית, "איהם יעהרליך אללי זייני צו פ'רלעגנדי שריפ'טן, יעדאך דש זיא ניכ'ט מעהר אלס יעדר זיך פ'רבונדן האט בייא זיינר אונטרשריפ'ט בטראגן, אונד אין בילליגן פרייזן אנגזעצט זינד, געגן באארי צאהלונג אבצונעהמן".
העותק שנבדק כרוך יחד עם חלק שני. אך לספר יש עמוד שער נפרד ובנוסף, ישנם רמזים לכך כהופיעו בנפרד. למשל: בחלק השני נאמר כי בחלק השלישי יופיעו שמות החותמים, אם יעלה בידו של סטנוב להדפיסו.
עותק בבר אילן
נטלי:
רשימות של ספרי חינוך נערים, כרטיסייה של שמואל פיינר.
ייתכן כי חלק ב' וג' יצאו יחד, ויש לשקול האם לצרפם גם בתוכנה.
ספרייה לאומית (כרוך יחד עם חלקים א' וב'): S 22 V 13255
בר אילן: A176 מורה תקנ"א - מדף
לפי הרשימה של ספרי חינוך נערים, המבאר והמוציא לאור היה יצחק סטנוב. לעומת החלק הראשון, לא נזכרים כאן שמותיהם של שלמה מימון או יצחק אייכל.
יש להוסיף את רשימת החותמים מראש, שצולמה מתוך הספר. כמו כן, להוסיף רשימת חברי מרפא לנפש שתמכו בהדפסת הספר [בתודות].