שלמות וצורת הנפש או קשר הנפש עם הגוף
בסעיף "תמצית דברינו עד הנה" שבא בעקבות הטקסט והבאור מוזכרים פילוסופים שונים: לייבניץ, דקארט, המטפיזיקה של וולף, "החכמים Budeus und Lange" - מתייחס לחילוקי דעות/השוואות ביניהם. גם חז"ל מוזכרים. גם בהערותיו משווה המבאר, למשל, בין דעותיו של דקארט ואלה של לייבניץ (הערה בעמ' 39, למשל). בסעיף על שכר ועונש מתייחס פירדא אל הרמב"ם/היד החזקה, מורה נבוכים והן אל בני תקופתו, אל "מתרגמי תרי עשר הם המה מורי ילדי בני ישראל פה בהקדמתם סלת למנחה"... גם בסעיף "התרת השאלה מענין ההכנה" (עמ' 66 - 67) מזכיר שמות של הוגים כגון Petrick ו- Richter ומפנה לדברים שהתפרסמו בתוך Sulamith בעניינם.
לפי הקדמתו של פרידלענדר, ה"מאמר הראשון" הוא תרגום ותמצית של ספרו פעדון לקהל שאינו מבין גרמנית; ה"מאמר השני" הוא "דרוש קשר הנפש עם הגוף... וגם הוא לרבינו משה נ"ע ורצוף היה בתוך אגרת אשר כתב המנוח למיודעו החכם הרב צבי הירש ליבשיץ זכרונו לברכה." עבודתו של פירדא: הוספת באור לתרגום/באור של פרידלענדר ותוספות משלו, כגון: "מן שכר ועונש והנבואה" (עמ' 64 - 66); "התרת השאלה מענין ההכנה" (עמ' 66 - 67).
הופעת מלים בודדות בגרמנית באותיות עבריות: למשל בעמ' 67, באחת התוספות של פירדא.
אחרי עמוד השער מופיעה פניה: "אל כבוד החכם המובהק התורני כ"ה דוד פרידלענדר נרו בברלין".
פירדא כותב בפנייתו אל פרידלנדר: יראתי מלגשת אליו [אל הספר הזה] ולעיין בו כי אזהרתו בהקדמתו: 'והי' כל איש זר אשר לא נסה ללכת בעקבות הפילוסופים כי תכונת שכלו עודנה בסתר המדריגה, או אם לא טעם מעולם דבר החכמה והעיון אל יקרוב הלום לקרוא מאמרים רמים ועמוקים כאלו' היתה לי צוויו, אמנם חמדת דבריו הקדושים גוברת עלי עד ששניתי ושלשתי לקרוא ולעיין בו, יגעתי ומצאתי פעם לבאר דבריו, ופעם לשנותם, ואמרתי להציב לפני רום כבודו את דעתי הקרושה בזה, וידעתי גם ידעתי, שההעזה לעמוד נגד רבים מחכמי קדמונינו וזמנינו גדולה היא, רק לאהבת האמת, ועל אהבתו אותו אני בטחתי, אולי ימצא בהשגתי עשירי' שראוי לאומרו, יודה לי חסדו וטובו' ותהי' משכורתי שלמה, ובמטותא מני' דמי בכל מקום אשר טעיתי או לא הבנתי דבריו הנשגבים, יורה לי איזה הדרך ישכון אור, אלה דברי עבדו ואוהבו ה"ק מאיר פירדא."
עותק בספריה הלאומית
הספר עבר לנטלי.
AK: JNUL: S 36 A 2045. Anmerkung der SBBPK: ["Vollkommenheit u. Form der Seele" oder "die Verbindung der Seele mit dem Körper". Kommentar (Widerlegung) des "Buches von der Seele" von Mendelssohn (Hrsg.: Freidländer), verfasst von M¯eir Fürth. T. 2. Mendelssohns Brief über "die Verbindung der Seele mir dem Körper" mit Kommentar]. Anm. der JNUL: זהו ספר הנפש למשה מנדלסזון, עם הקדמה מדוד פרידלנדר ועם פירוש ממאיר פירדא
Eintrag in : Bibliography of the Hebrew Book